Αγαπημένα ξενόγλωσσα βιβλία γονεϊκότητας

Βιβλία-γονεικοτητας

Υπάρχουν μέρες που νιώθω η χειρότερη μάνα όλου του κόσμου. Που θα ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί και να με αφήσει εκεί και ταυτόχρονα να βγει μια άλλη καλύτερη, πιο ήρεμη με μονίμως ανιδιοτελή αγάπη προς τα παιδιά της.

Γίνεται; Όχι, αλλά το δουλεύω πολύ σκληρά. Δεν ξέρω αν έχω δουλέψει κάτι πιο σκληρά στη ζωή μου. Έχω πολλά τραύματα και πλέον τα αναγνωρίζω, αλλά τι τους νοιάζει; Γιατί να πρέπει να επωμιστούν τα δικά μου προβλήματα οι απόγονοι.

Τι εννοώ σκληρή δουλειά

 • Δουλεύω με ψυχολόγο εδώ και ένα χρόνο. Προσωπικά πιστεύω ότι η βελτίωση γίνεται με βήματα χελώνας, αλλά δεν τα παρατάω.
 • Διαβάζω σαν τρελή ξανα και ξανά βιβλία γονεϊκότητας.

Εδώ μιλάω για τα πιο αγαπημένα μου που είναι στην ελληνική γλώσσα

Όσον αφορά τα ξενόγλωσσα που είναι πολύ περισσότερα στα ράφια του σπιτικού μας, τα πολύ αγαπημένα μου είναι αυτά: *

 1. Peaceful Parent, happy Kids. Με πραγματικές συμβουλές to the point και με την οπτική των παιδιών
 2. Peaceful Parent, Happy Siblings: Το πρώτο ξενόγλωσσο νομίζω που απέκτησα, μιλά για πως να βοηθήσουμε τα αδέρφια να δεθούν πραγματικά μεταξύ τους.
 3. Playful parenting. Πόσο σημαντικό είναι να συμπεριφερόμαστε με παιχνιδιάρικη διάθεση στα παιδιά
 4. The opposite of worry. Από τον ίδιο συγγραφέα, μιλάει για το άγχος στην παιδική ηλικία
 5. Siblings without rivalry: Για τις αδερφικές σχέσεις.
 6. No bad kids: Απευθύνεται στην ηλικία 1-3 ετών και βοηθάει να αντιληφθείς εκείνη την ηλικία
 7. The conscious parent και the awakened family είναι της πολύ αγαπημένης Dr. Shefali Tsabary που έχω παρακολουθήσει δεκάδες διαλέξεις της στα ιντερνέτια, αλλά τα βιβλία της δεν τα έχω ξεκινήσει καν. Κάθονται εκει, στο κομοδίνο…
 8. My child won’t eat: Αν νομίζεις ότι το παιδί σου δεν τρώει ή ότι δεν θα φάει ποτέ.
 9. The gentle eating book: Με βοήθησε να απενοχοποίησω το “βλαβερό” φαγητό που πίστευα ότι έδινα μια στο τόσο στα παιδιά. Αλήθεια ποιος το ορίζει;
 10. The no -cry sleep solution: Τρόπους για να βοηθήσεις το παιδί σου να κοιμηθεί με ήρεμο και συμπονετικό τρόπο (ο ρυθμός είναι το παν, το βρωντοφωνάζω)
 11. Εχω παραγγείλει (ναι, χωρίς να έχω διαβάσει άλλα άπειρα βιβλία που έχω) του επίσης πολύ αγαπημένου Daniel Siegel το Parenting from Inside Out. Λένε πολλοί ότι είναι Νο1 σε αυτά που πρέπει κάποιος να διαβάσει και έχει να κάνει καθαρά με τον γονιό ως παιδί (και τα τραύματα που κουβαλάει). Το αναμένω, θα το ρουφήξω και θα σας πω.

και ένα άσχετο: Έχει να κάνει με το πως να συνδεθείς με τα παιδιά μέσω δραστηριοτήτων και προτείνει πολλές ιδέες: The Artful Parent

 • Τέλος, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια γονεικότητας (αυτό και αυτό, ειδικά το πρώτο το λατρεύω και επανέρχομαι ξανά και ξανά), έχω λάβει μέρος σε συμβουλευτική γονέων από την αγαπημένη Χριστίνα Γκίκα, προσπαθώ να συναναστρέφομαι με ανθρώπους με θετική στάση ζωής και παρόμοια πιστεύω ως προς την ανατροφή των παιδιών και τέλος είμαι σε πολύ λίγες ομάδες στο facebook όπου κρατάω αυτά που θα με πάνε πιο πέρα (δεν είμαι πολύ φαν λόγω των ελληνικών ομάδων λόγω της απολυτότητας και της αγένειας, είμαι όμως σε Αμερικάνικες που βλέπω ότι υπάρχει μια πιο συμπονετική ματιά)

Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα από όλα αυτά; Δεν μπορώ να διαλέξω ένα. (Εδώ με το ζόρι έγραψα μόνο 12 βιβλία από όλα όσα έχω.) Σίγουρα θα έλεγα προσωπική συμβουλευτική με ψυχολόγο και ίσως το πρώτο βιβλίο από τις προτάσεις μου.

Εσείς έχετε αγαπημένο ξενόγλωσσο βιβλίο γονεϊκότητας;

Photo by Kimberly Farmer on Unsplash


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *