Πιο κοντά στην φύση μέσα στην καραντίνα

Φύλλα-φθινοπωρινα

Στην πρώτη καραντίνα, πριν 6 μήνες, είχα μιλήσει για το πως προσπαθήσαμε να έρθουμε πιο κοντά στην φύση (εδώ). Τώρα στην δεύτερη καραντίνα- που μόνο καραντίνα δεν είναι για την οικογένεια μας τις καθημερινές, μόνο το Σ/Κ δεν κυκλοφορούμε- βρίσκουμε ευκαιρία να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την φύση.

  • Φτιάχνουμε “αποκριάτικες” χάρτινες μάσκες κολλώντας φύλλα που βρήκαμε στο πάρκο. (Μπορείτε να βρείτε patterns στον λογαριασμό μου στο Pinterest εδώ. Τα τυπώνετε σε χαρτί, τα κολλάτε σε χαρτόνι, κόβετε το περίγραμμα και ανοίγετε τρύπες στα μάτια, κολλάτε πάνω τα φύλλα και περνάτε σχοινάκι δεξιά και αριστερά ώστε να τα φορέσουν τα παιδιά στα μάτια τους)
  • Φυτεύουμε σπόρους, πρώτα σε χάρτινες θήκες αυγών μέχρι να βγάλουν τα πρώτα φυλλαράκια τους και μετά τα μεταφυτεύουμε σε γλάστρες. Η χαρά που παίρνουν τα παιδιά όταν βλέπουν επιτέλους τα πρώτα φυλλαράκια είναι απερίγραπτη. Είναι τόσο εντυπωσιακό να ποτίζουν ένα σκέτο χώμα και να βλέπουν το αποτέλεσμα μετά από 10-20 μέρες.
  • Από τα φύλλα που μαζέψαμε από το πάρκο, τα χωρίζουμε ανά χρώμα/ τα κάνουμε φαγητό/ τα πουλάμε στο μαγαζί μας, όλα στη φαντασία μας σαν παιχνίδι ρόλων. Είναι απερίγραπτο πόσες ιδέες μπορούν να σκεφτούν μόνοι τους.
  • Από τα φύλλα που μαζέψαμε φτιάξαμε γιρλάντα -αφού πρώτα τα βουτήξαμε σε κερί λιωμένο για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό. Το ιδανικό θα ήταν να τα βάζαμε για λίγες μέρες και κάτω από χοντρά βιβλία για να ισιώσουν.
  • Ακουμπάμε τα ξερά φύλλα και φτιάχνουμε το περίγραμμα τους πάνω σε χαρτί/ χαρτόνι, τα χρωματίζουμε μετά όπως θέλουμε.
  • Φτιάχνουμε νάνους με κουκουνάρια (δείτε ιδέες εδώ)
  • Η δασκάλα του υιού που πάει Γ Δημοτικού και κάνουν ιστορία για την παλαιολιθική – νεολιθική εποχή, τους παρότρυνε να φτιάξουν εργαλεία από ξύλα και πέτρες, όπως είχαν τότε ή κοσμήματα από κοχύλια σαν της νεολιθικής εποχής. Κοχύλια είχαμε από το καλοκαίρι, ο μπαμπάς μας τα πριόνισε, ο Β. πέρασε κλωστή και έφτιαξε κολιέ. Η επόμενη εξόρμηση στο πάρκο θα έχει ως στόχο να βρούμε μυτερή πέτρα για το παλαιολιθικό μας εργαλείο.

Τις πιο πολλές ιδέες τις παίρνουμε από το συνδρομητικό μας πακέτο του mud&bloom. Δεν είναι χορηγούμενο το ποστ ούτε έχει affiliate links. Είναι η καλύτερη επένδυση όμως που ξοδεύουμε μηνιαίως.

Photo by Chris Lawton on Unsplash


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *